Škola Výmolova

Jídelna

Jídelníček

 

19.-23. 10. 2020 SNÍDANĚ SVAČINA OBĚD SVAČINA VEČEŘE

PO

19.
croissant
 
čaj
tvarohová
pomazánka
veka 
čaj
rajčátka cherry
pol.květáková
pečená ryba/treska/
na másle
bramborová kaše
sušenka,čaj-ovoce
pomazánkové
máslo
Kaiserka
čaj
jablko
kuře
na protlaku
 
rýže
čaj

ÚT

20.
pomazánkové
máslo
s jarní cibulkou
chléb,čaj
šunková
pěna
chléb
rajčátka,čaj
pol.zeleninová s kapáním
maďarský paprikáš
těstoviny
čaj-ovoce
pomazánka
sýrová
dalamánek
čaj/mléko
sekaná
brambory
čaj
 

 ST

 

21.
plátkový
sýr,máslo
houska
mléko/čaj
jogurt
rohlík
jablko golden
čaj
pol.drůbková s hvězdičkami
hamburská kýta
houskový knedlík
čaj-ovoce
paštika
máslo
houska cibulová
čaj
čočka
vařené vejce
okurka
čaj

 ČT

 

22.

jablečný
závin
Granko/čaj
 
pažitka
máslo
chléb celozrnný
bluma
mléko/čaj
pol.špenátová
francouzské brambory
zeleninový salát
čaj-ovoce
obložené
večky
paprika žlutá
čaj
těstovinový 
salát
chléb
čaj
 

 PÁ

 

23.
müslli
mléko/čaj
rohlík
pomazánka
tuňáková
houska
rajče,čaj
pol.kroupová
štěpánská pečeně
rýže  
čaj-ovoce
kobliha
s marmeládou
kakao/čaj
 


Veškeré potraviny obsahují alergeny,typy alergenů v jednotlivých výrobcích Vám osobně sdělí zaměstnanci ŠK,nebo jsou zohledněné na jídelním lístku

 

Seznam alergenů

Alergeny v potravinách

Odvolání na legislativu :
EU – 2000/13 do 13. 12. 2014 a pak nahrazena 1169/2011 EU článek 21
ČR – vyhláška 113/2005 Sb. O způsobu označování potravin – datum stanoven na 13. 12. 2014
Předpisy stanovují specifické požadavky na označování alergenových složek, u kterých je vědecky prokázáno, že vyvolávají u spotřebitelů alergie nebo nesnášenlivost představující nebezpečí pro zdraví. Je požadováno, aby veškeré složky byly zřetelně označeny názvem příslušné alergenní složky, pokud není přímo v názvu potraviny nebo jídla.
Seznam a číselné označení potravinových alergenů, které podléhají legislativnímu označení dle směrnice 1169/11 EU
   - obiloviny obsahující lepek a výrobky z nich (1)
   - korýši a výrobky z nich (2)
   - vejce a výrobky z nich (3)
   - ryby a výrobky z nich (4)
   - podzemnice olejná (arašídy) a výrobky z ní (5)
   - sójové boby (sója) a výrobky z nich (6)
   - mléko a výrobky z něj (7)
   - skořápkové plody a výrobky z něj - jedná se o všechny druhy ořechů (8)
   - celer a výrobky z něj (9)
   - hořčice a výrobky z ní (10)
   - sezamová semena (sézam) a výrobky z nich (11)
   - oxid siřičitý a siřičitany v koncentracích vyšších než 10 mg, ml/kg, l, vyjádřeno SO2 (12)
   - vlčí bob (lupina) a výrobky z něj (13)
   - měkkýši a výrobky z nich (14)
Značení alergenů je jen informační požadavek.

Zákonné ustanovení určuje:
„Jasně a zřetelně označit“ strávníkům, že je alergenní složka v potravině přítomna, ale nebude brán zřetel na jednotlivé přecitlivělosti strávníka. Tuto skutečnost si musí hlídat každý sám. Jídelna má pouze funkci informační.
 
Označení přítomnosti alergenů bude vyznačeno na jídelním lístku číslem označujícím alergen. V blízkosti jídelního lístku bude vyvěšen seznam alergenů s označením čísla, které je uvedeno na jídelním lístku. Přecitlivělost na některý alergen nelze spojovat s dietním stravováním.

AKTUALITY

Krizová opatření od 14.10
13/10/2020
více
Povinné zakrývání nosu a úst rouškou od pondělí 14.9.2020 do odvolání.
09/09/2020
více
Pohyb rodičů, žáků a ostatních návštěvníku po budově školy
31/08/2020
více
VÍCE

SPONZOŘI

VÍCE