Škola Výmolova

Jídelna

Jídelníček

 

 

25.-29. 1. 2021 SNÍDANĚ SVAČINA OBĚD SVAČINA VEČEŘE

PO

25.
nutelové
máslo
 
chléb
mléko/čaj
Rozhuda
pomazánka
chléb
rajče
čaj
pol.hrstková
rybí karbanátek
brambory
zelný salát
čaj-ovocný
tvarohová
Barborka
Caro/čaj
 
tousty
paprika žlutá
čaj

ÚT

26.
uherská
pěna
houska
mléko
čaj
ovocné
koláče
kakao
čaj
mandarinka
pol.kuřecí se zavářkou
záhorácká cizrna
vepřová
pečeně
čaj-ovocný
rohlík
pomazánkové
máslo 
jablko
čaj
kuře
na divoko
těstoviny
čaj
 

 ST

27.
vánočka
Granko
čaj
 
plátkový
sýr
máslo
houska
kaki,čaj
pol.celerová
buřtguláš
čaj-ovocný
 
strouhané
vejce
máslo
chléb
mléko/čaj
pepřenky
hořčice
cibulka
brambory
čaj

 ČT

 

28.
pažitka
máslo
 
chléb
mléko/čaj
šunka
máslo
cereální chléb
čaj
rajčátka cherry
pol.ze zeleného hrášku
vdolky
s povidly 
a se šlehačkou
bílá káva/čaj
tavený 
sýr
máslo
houska
jablko,čaj
 

 PÁ

 

29.
   

POLOLETNÍ

PRÁZDNINY

   


Veškeré potraviny obsahují alergeny,typy alergenů v jednotlivých výrobcích Vám osobně sdělí zaměstnanci ŠK,nebo jsou zohledněné na jídelním lístku

 

Seznam alergenů

Alergeny v potravinách

Odvolání na legislativu :
EU – 2000/13 do 13. 12. 2014 a pak nahrazena 1169/2011 EU článek 21
ČR – vyhláška 113/2005 Sb. O způsobu označování potravin – datum stanoven na 13. 12. 2014
Předpisy stanovují specifické požadavky na označování alergenových složek, u kterých je vědecky prokázáno, že vyvolávají u spotřebitelů alergie nebo nesnášenlivost představující nebezpečí pro zdraví. Je požadováno, aby veškeré složky byly zřetelně označeny názvem příslušné alergenní složky, pokud není přímo v názvu potraviny nebo jídla.
Seznam a číselné označení potravinových alergenů, které podléhají legislativnímu označení dle směrnice 1169/11 EU
   - obiloviny obsahující lepek a výrobky z nich (1)
   - korýši a výrobky z nich (2)
   - vejce a výrobky z nich (3)
   - ryby a výrobky z nich (4)
   - podzemnice olejná (arašídy) a výrobky z ní (5)
   - sójové boby (sója) a výrobky z nich (6)
   - mléko a výrobky z něj (7)
   - skořápkové plody a výrobky z něj - jedná se o všechny druhy ořechů (8)
   - celer a výrobky z něj (9)
   - hořčice a výrobky z ní (10)
   - sezamová semena (sézam) a výrobky z nich (11)
   - oxid siřičitý a siřičitany v koncentracích vyšších než 10 mg, ml/kg, l, vyjádřeno SO2 (12)
   - vlčí bob (lupina) a výrobky z něj (13)
   - měkkýši a výrobky z nich (14)
Značení alergenů je jen informační požadavek.

Zákonné ustanovení určuje:
„Jasně a zřetelně označit“ strávníkům, že je alergenní složka v potravině přítomna, ale nebude brán zřetel na jednotlivé přecitlivělosti strávníka. Tuto skutečnost si musí hlídat každý sám. Jídelna má pouze funkci informační.
 
Označení přítomnosti alergenů bude vyznačeno na jídelním lístku číslem označujícím alergen. V blízkosti jídelního lístku bude vyvěšen seznam alergenů s označením čísla, které je uvedeno na jídelním lístku. Přecitlivělost na některý alergen nelze spojovat s dietním stravováním.

AKTUALITY

Opatření pro mateřskou školu a internát
23/01/2021
více
4. ledna 2021 začíná vyučování pro žáky mateřské školy a základní školy
03/01/2021
více
°°°VÁNOČNÍ PRÁZDNINY°°° 21. 12. 2020 - 3. 1. 2021
15/12/2020
více
VÍCE

SPONZOŘI

VÍCE