Škola Výmolova

Jídelna

Jídelníček

 

 

 

             
             

 

 

 
 
     
     
5.-9. 6.  2023 SNÍDANĚ SVAČINA OBĚD SVAČINA VEČEŘE

PO

5.
plátkový
sýr,máslo
veka
mléko/čaj
pažitka
máslo
celozrnný chléb
ředkvičky,čaj
pol. Drůbeží
nudle s mákem
mléko
čaj
uherská pěna
máslo
houska  
mléko/čaj
vepřový guláš
těstoviny rýžové
čaj

ÚT.

6.
Lučina
smetanová
Kaiserka
mléko/čaj
roláda piškotová
banán
Granko/čaj
pol.bulharská
hovězí plátek na slanině
rýže
čaj
chléb
pomazánka
tvarohová
s rajčaty.čaj
hejk/ryba/
na česneku
brambory 
čaj

 ST

7.
paštika
máslo
houska
mléko/čaj
pomazánka
z kuřecího masa
Kaiserka
okurka salátová
čaj
pol. Brokolicová
holandský řízek
bramborová kaše
kompot
čaj
ovocná
přesnídávka
jablko
čaj
pizza
salámová
čaj

 ČT

8.

müslli
s mlékem
rohlík
mléko/čaj
vejce vařené
máslo
veka,čaj
rajčátka 
pol. Zeleninová se sýrovým kapáním
hamburská kýta
houskový knedlík
čaj
Trvanlivý salám
máslo
houska
čaj
sekaná pečeně
brambory 
okurka kyselá
čaj

 PÁ

 

9.
tavený sýr
rohlík
luštěninový
 
mléko/čaj
pudink
jahodový
jablko golden
čaj
 
pol.risi-bisi
kuře pečené
dušená zelenina
brambory
čaj
anglický
rohlík
jablko
čaj
 
  Změna jídelníčku vyhrazena.  


Veškeré potraviny obsahují alergeny,typy alergenů v jednotlivých výrobcích Vám osobně sdělí zaměstnanci ŠK,nebo jsou zohledněné na jídelním lístku

 

Seznam alergenů

Alergeny v potravinách

Odvolání na legislativu :
EU – 2000/13 do 13. 12. 2014 a pak nahrazena 1169/2011 EU článek 21
ČR – vyhláška 113/2005 Sb. O způsobu označování potravin – datum stanoven na 13. 12. 2014
Předpisy stanovují specifické požadavky na označování alergenových složek, u kterých je vědecky prokázáno, že vyvolávají u spotřebitelů alergie nebo nesnášenlivost představující nebezpečí pro zdraví. Je požadováno, aby veškeré složky byly zřetelně označeny názvem příslušné alergenní složky, pokud není přímo v názvu potraviny nebo jídla.
Seznam a číselné označení potravinových alergenů, které podléhají legislativnímu označení dle směrnice 1169/11 EU
   -1.obiloviny obsahující lepek a výrobky z nich (1)
   -2.korýši a výrobky z nich (2)
   -3. vejce a výrobky z nich (3)
   -4.ryby a výrobky z nich (4)
   -5.podzemnice olejná (arašídy) a výrobky z ní (5)
   -6. sójové boby (sója) a výrobky z nich (6)
   -7. mléko a výrobky z něj (7)
   -8. skořápkové plody a výrobky z něj - jedná se o všechny druhy ořechů (8)
   -9.celer a výrobky z něj (9)
   -10.hořčice a výrobky z ní (10)
   -11. sezamová semena (sézam) a výrobky z nich (11)
   -12. oxid siřičitý a siřičitany v koncentracích vyšších než 10 mg, ml/kg, l, vyjádřeno SO2 (12)
   -13.vlčí bob (lupina) a výrobky z něj (13)
   -14.měkkýši a výrobky z nich (14)
Značení alergenů je jen informační požadavek.

Zákonné ustanovení určuje:
„Jasně a zřetelně označit“ strávníkům, že je alergenní složka v potravině přítomna, ale nebude brán zřetel na jednotlivé přecitlivělosti strávníka. Tuto skutečnost si musí hlídat každý sám. Jídelna má pouze funkci informační.
 
Označení přítomnosti alergenů bude vyznačeno na jídelním lístku číslem označujícím alergen. V blízkosti jídelního lístku bude vyvěšen seznam alergenů s označením čísla, které je uvedeno na jídelním lístku. Přecitlivělost na některý alergen nelze spojovat s dietním stravováním.

 

AKTUALITY

Výsledky přijímacího řízení do MŠ
11/05/2023
více
Výsledky přijímacího řízení do 1. ročníku ZŠ
18/04/2023
více
ZÁPIS DO MATEŘSKÉ ŠKOLY PRO ŽÁKY SE SLUCHOVÝM A ŘEČOVÝM POSTIŽENÍM BUDE 5. 5. 2023 OD 9:00 DO 14:00 HODIN
22/03/2023
více
VÍCE

SPONZOŘI

VÍCE